Duikteam Best

Fotoalbum

Fotoalbum

Duikweekend Zeeland juni 2023

Prachtig weekend voor Duikteam Best in Zeeland
In het weekend van 9 t/m 11 juni zijn we met een flink aantal leden naar Zeeland gegaan. Camping de Vier Bannen in Ouwerkerk diende als uitvalsbasis. Tenten, campers en caravans werden betrokken en zelfs zijn er leden geweest die in de buurt een B&B of hotel geboekt hadden.
Er is veel gedoken door de leden.

Op vrijdag is door een aantal leden de specialisatie driftduiken afgerond in de Oosterschelde bij Wemeldinge De Tetjes. De theorie van een aantal lessen werd netjes in de praktijk gebracht. In de avond was het tijd voor een nachtduik bij het Koepeltje West. De buddyparen hebben heerlijk
genoten van het prachtige onderwaterleven bij nacht en zelfs hier was er aandacht voor de 2* in opleiding. Bij aanvang van de duik keken 2 paar nieuwsgierige ogen toe, een begroeting door zeehonden blijft bijzonder. Alsof ze wilde zeggen ‘’geniet van jullie duik’’.

Op zaterdag zijn twee duiken gemaakt, één in de Grevelingen bij Dreischor gemaal en één in de Oosterschelde bij Plompe Toren. Dreischor blijft een prachtige plek met veel leven. Wel even klimmen (oude dijkjes zijn prachtig) maar het loont de moeite. Bij de Plompe Toren hebben een
aantal leden dankbaar gebruik gemaakt van de stroming en zich heerlijk mee laten driften langs de dijk. We waren op tijd bij de stek dus waarom niet.

Zaterdagavond stond in het teken van de BBQ. Op het veld van de camping hebben we gezellig bij elkaar gezeten en heerlijk genoten van een goed verzorgde BBQ.

Zondag als afsluiting zijn we richting Zoetersbout gereden waar ook weer een flink aantal leden het water zijn ingegaan. Ook deze stek was de moeite waard. Als je hier de dijk over bent heb je een prettige instap. Er is veel herkenbaar leven waargenomen vanuit de specialisatie Onderwaterbiologie die dit voorjaar georganiseerd werd.

Een aantal leden zijn naast de clubduiken ook op andere plaatsen geweest en er is zelfs zaterdagavond nog een nachtduik gemaakt door enthousiastelingen. Veel duiken zijn dit weekend bijgeschreven in de logboeken en er zijn nog veel meer mooie herinneringen gemaakt.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd duikweekend in Zeeland. Bedankt allemaal voor het enthousiasme, de opleidingen en de goede organisatie van de activiteiten.

Mark Verbruggen Duikteam Best

Komodo 2022

In oktober 2022 zijn we op duikvakantie in Indonesië geweest. Vanuit Labuan Bajo hebben we gedoken met ‘Manta Rhei Dive Center’ rondom de wateren van Komodo.

Een prachtige boot en geweldige duikstekken. ’s Morgens vroeg werden we in het hotel opgehaald en met de taxi naar de boot gebracht. Om 7 uur begonnen we dan aan een trip van ongeveer 1,5 a 2 uur, afhankelijk van de duiklocatie.

De duiklocaties waren allemaal schitterend. Zeer gevarieerd en voor ieder wat wils. Enorm veel vis en prachtige koraaltuinen met veel macro leven. Maar we hebben ook schildpadden, haaien en manta’s gezien. De foto’s spreken voor zich.

3* examen Mark

Op zaterdag 16 oktober 2021 moest Mark nog 1 onderdeel van zijn 3* opleiding afronden om te kunnen slagen voor zijn examen. Zijn instructeur Nico had een aantal leden gevonden die wilden helpen bij het scenario bij duikstek De Baars in Tilburg. Nu was het de taak voor Mark om de zaak te ontrafelen en in goede, veilige banen te leiden. Hij deed dit uitstekend en liet zich niet afleiden door randzaken. Mark liet zien dat hij boven de stof stond en is geslaagd voor zijn 3* examen. Gefeliciteerd!

Amper 2 jaar geleden is Mark lid geworden van Duik Team Best om te gaan leren duiken en, ondanks de Corona tijd, heeft hij in deze 2 jaar 3 examens afgerond met ruim 80 duiken op zijn naam.

duikweekend Zeeland 11 t/m 13 juni 2021

Met dank aan Ellen Kop.

Er was eens een duikvereniging genaamd DuikTeam Best. Ze hadden de storm van de coronapandemie doorstaan en reisden af vanuit Brabant naar Zeeland voor een welverdiend (lang) weekend aan zee. Druppelsgewijs verzamelden de leden zich op de camping De Vierbannen in Ouwerkerk. Nadat iedereen gesetteld en gegeten had, gingen we naar de eerste duikstek Het Koepeltje (West reef) voor een avondduik. 3 buddyparen kwamen na een uur enthousiast uit t water en vertelden wat ze allemaal hadden gezien. Sepiolas, zeenaalden, zeenaaktslakken, jonge blauwe haarkwallen, krabben, garnalen en nog veel meer. Terug op de camping werd er tot diep in de nacht nog nagepraat en gelachen onder t genot van een hapje en drankje.

Zaterdagochtend vroeg had de een meer dan de ander last van het nachtbraken en startten we de dag met een duik bij Zoetersbput (Zijpseweg). Dat hadden er meer bedacht, dus was t af en toe stof happen. Desondanks slalommend langs t stof hadden de meesten er toch nog een hele leuke duik van gemaakt met de Pijlinktviseieren en daarop een mannetje en vrouwtje strandkrab als hoogtepunt. Verder werden we geregeld omcirkeld door een onschuldige nieuwsgierige harder (lees: schaduw van 50cm). Nadat we de flessen en de knorrende magen hadden gevuld met respectievelijk lucht en spijzen, trokken we met z’n allen richting Dreischor Gemaal. Alhier werden we vrolijk begroet en aangestaard door Club Med Koeien op “den dieke”. Na wat horten en stoten alvorens te water te gaan, hebben we weer de pracht der onderwater natuur mogen aanschouwen met goed zicht. Kreeften, spookkreeftjes (wandelende geraamtes), groene weerslagen en eieren van verschillende zeenaaktslakken, onschuldige oorkwallen, scholen vis rond het gemaal, grondels met eieren in oesters, mooie en kleine kokerwormpjes.
Na deze 2e duik de flessen gevuld en eerder de boodschappen gedaan te hebben, kwamen we bij elkaar op afstand en hebben gespreid (apart maar toch op corona-afstand) heerlijk gebarbecued. De ervaringen van de dag werd gedeeld. Niet te vergeten dat de eerste buitenduik van Kirsten in Zeeland voor haar als zeer positief werd ervaren! Sommigen doken al vroeg hun slaapzak in, doch het was nog lang gezellig. Zondagochtend stond de duik bij de zeelandbrug gepland, dus de vroege vogels waren na een kort ontbijt naar de parking bij de brug gestiefeld om zo redelijk vooraan te kunnen staan en uiteindelijk een hele fijne afsluitende duik in de Oosterschelde te maken. Weliswaar nog met enkele corona-regels rekening houdend, maar desondanks was het een zeer geslaagd weekend in juni 2021 van Duik Team Best in Zeeland.
duikweekend Zeeland September 2020

Foto’s van Ellen Kop

Zeeland 2020

Foto’s van Tiny Krings

Zeeland 2019
Nieuwjaarduik 2015
Helmduiken
IJsduiken
Cursus Redden